© Dabas 2013
Verseny: Hagyományos sertés feldolgozás
-
Csapat összkép ( ruházat, helyszín dekoráció)
-
Feldolgozás szakszerűsége, és hagyományőrző módja
Versenyfeltételek:
-
Nevezési díj: 12.000 Huf/csapat
-
A nevezési díjakat a Dávid És Társ Bt. 54300091-10000070-00000000 (Boldva és Vidéke
Takarékszövetkezet) számlaszámára kell átutalni , közlemény rovatba a csapat nevét kell feltüntetni, a
nevezés így válik teljessé
-
A sertéseket Dabasi gazdától a helyszínen biztosítjuk a versenyzők számára napi árfolyamon, mely a
helyszínen szúrás után fizetendő.
-
A versenyt, a feldolgozást a jelenlegi jogszabályok és szakmai szabályok szerint kell elvégezni
-
A gázpalackokat csak nyomáscsökkentővel ellátva használhatóak
-
A gázelvétel fokozása céljából a gázpalackok melegítése szigorúan Tilos!
-
Az állattartási és feldolgozási törvényt figyelembe véve csak elkábított állatot lehet elvéreztetni (3 percen
belül).
-
A sertések kábítás 6.00- kor kezdődik
-
A sertés bontása után Trichinella vizsgálatot végez a helyi szakhatóság, a feldolgozás csak az említett
vizsgálatot követően lehet megkezdeni.
-
A keletkezett veszélyes hulladékot (bélgarnitúra, szem stb) az általunk biztosított műanyag zsákokban
összegyűjtve a kijelölt konténerbe kell elhelyezni.
-
Az állatok feldolgozása során maradéktalanul be kell tartani az élelmiszer higiéniai előírásokat.
-
A csapatok késztermékek esetleges kóstoltatása során kötelesek betartani a közegészségügyi és élelmiszer
higiéniai előírásokat (egyszer használatos eszközök használata)
-
A csapatok kizárólag a helyszínen készített késztermékeket kóstoltathatják.
-
A versenyen készített ételeket kereskedelmi forgalomba nem hozhatják!!!
-
A helyszint 2013.02.08-án 12.00-tól a csapatok a sátrakat, eszközöket helyszínre szállíthatják és
elhelyezhetik.
-
A helyek kiosztása szigorúan érkezési sorrendben történik.
-
A helyszín őrzését biztosítjuk.
-
A helyszín elhagyása (eszközök sátrak elszállítása) legkésőbb 20.00-ig
-
A csapatoknak fantázia nevet kell választani, amit a sátrakra ki kell írni.
A helyszínen biztosítunk: víz vételi lehetőséget, egy darab raklap, sertés napi áron!
A csapatok saját maguk biztosítják: sátrak, eszközök, dekoráció
A csapatok létszáma maximum : 6fő
Díjazások:
-
Közönség által választott legnépszerűbb csapat
-
A legjobb böllér
-
A legjobb hurka
-
A legjobb kolbász
-
A legjobb fogópálinka
-
A legjobb forraltbor
Továbbá meghirdetjük: a legjobb pogácsa,
legjobb lekváros bukta
legjobb rétes
Melyeket otthon készítenek el és kóstolót hoznak a zsűri elé, a sütemények külön díjazásban részesülnek.
Jó versenyzést kíván a szervezőség!