© Dabas 2013 Verseny:     Hagyományos sertés feldolgozás - Csapat összkép ( ruházat, helyszín dekoráció) - Feldolgozás szakszerűsége, és hagyományőrző módja Versenyfeltételek: - Nevezési díj: 12.000 Huf/csapat - A nevezési díjakat a Dávid És Társ Bt.  54300091-10000070-00000000 (Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet) számlaszámára kell átutalni , közlemény rovatba a csapat nevét kell feltüntetni, a nevezés így válik teljessé - A sertéseket Dabasi gazdától a helyszínen biztosítjuk a versenyzők számára napi árfolyamon, mely a helyszínen szúrás után fizetendő. - A versenyt, a feldolgozást a jelenlegi jogszabályok és szakmai szabályok szerint kell elvégezni - A gázpalackokat csak nyomáscsökkentővel ellátva használhatóak - A gázelvétel fokozása céljából a gázpalackok melegítése szigorúan Tilos! - Az állattartási és feldolgozási törvényt figyelembe véve csak elkábított állatot lehet elvéreztetni (3 percen belül). - A sertések kábítás 6.00- kor kezdődik - A sertés bontása után Trichinella vizsgálatot végez a helyi szakhatóság, a feldolgozás csak az említett vizsgálatot követően lehet megkezdeni. - A keletkezett veszélyes hulladékot (bélgarnitúra, szem stb) az általunk biztosított műanyag zsákokban összegyűjtve a kijelölt konténerbe kell elhelyezni. - Az állatok feldolgozása során maradéktalanul be kell tartani az élelmiszer higiéniai előírásokat. - A csapatok késztermékek esetleges kóstoltatása során kötelesek betartani a közegészségügyi és élelmiszer higiéniai előírásokat (egyszer használatos eszközök használata) - A csapatok kizárólag a helyszínen készített késztermékeket kóstoltathatják. - A versenyen készített ételeket kereskedelmi forgalomba nem hozhatják!!! - A helyszint 2013.02.08-án 12.00-tól a csapatok a sátrakat, eszközöket helyszínre szállíthatják és elhelyezhetik. - A helyek kiosztása szigorúan érkezési sorrendben történik. - A helyszín őrzését biztosítjuk. - A helyszín elhagyása (eszközök sátrak elszállítása) legkésőbb 20.00-ig - A csapatoknak fantázia nevet kell választani, amit a sátrakra ki kell írni. A helyszínen biztosítunk: víz vételi lehetőséget, egy darab raklap, sertés napi áron! A csapatok saját maguk biztosítják: sátrak, eszközök, dekoráció A csapatok létszáma maximum : 6fő Díjazások: - Közönség által választott legnépszerűbb csapat - A legjobb böllér - A legjobb hurka - A legjobb kolbász - A legjobb fogópálinka - A legjobb forraltbor Továbbá meghirdetjük:   a  legjobb pogácsa,                                                       legjobb lekváros bukta                                                       legjobb rétes Melyeket otthon készítenek el és kóstolót hoznak a zsűri elé, a sütemények külön díjazásban részesülnek.  Jó versenyzést kíván a szervezőség!